Workshop Filosofische coaching zaterdag 28 oktober 2023

Workshop Filosofische Coaching zaterdagochtend 28 oktober 2023

Datum: zaterdag 28 oktober 2023, van 10.00-12.00 uur
Locatie: Eindhoven, Stratum
Kosten: 50 euro p.p.

Een workshop filosofische coaching is een educatieve bijeenkomst waarin de deelnemers worden geïntroduceerd in de basisprincipes van filosofie en hoe deze kunnen worden toegepast op het coachen en begeleiden van anderen. Filosofische coaching combineert filosofische concepten en methoden met coachtechnieken om mensen te helpen hun gedachten en overtuigingen te onderzoeken, persoonlijke inzichten te verwerven en positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

Tijdens de workshop kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals kritisch denken, ethiek, existentiële vragen, waarden en betekenis. De deelnemers leren hoe ze filosofische ideeën kunnen gebruiken om anderen te begeleiden bij het nadenken over hun doelen, waarden en levensvragen. Ze kunnen leren hoe ze effectieve vragen kunnen stellen, hoe ze kunnen luisteren en empathie tonen, en hoe ze een ondersteunende omgeving kunnen creëren waarin mensen kunnen groeien en verandering kunnen bewerkstelligen.

De workshop kan verschillende interactieve activiteiten omvatten, zoals groepsdiscussies, oefeningen in kritisch denken en het analyseren van filosofische teksten. Ook wordt de theorie naar de dagelijkse praktijk van de deelnemers gebracht door samen elk onderdeel te bespreken.

Het doel is om de deelnemers vertrouwd te maken met filosofische concepten en coachingsvaardigheden, zodat ze deze kunnen toepassen in hun professionele leven als filosofisch coach, counselor of begeleider.

Een inspirerende workshop waarvoor geen kennis van filosofie nodig is, iedereen kan meedoen.

Aanmeldformulier